Det började med 5-liters plastdunkar vilka med tiden bytts ut mot större jäshinkar och glasdamejeaner. Efterhand har processen blivit mer kontrollerad men det återstår mycket kunskapsinhämtning för att göra arbetet i vinodlingen och den utrustning som insförskaffats rättvisa.

Vinifieringen har tagit några första trevande steg. 2013 var det första året med druvor. Därefter har utrustning och metoder förfinats men det finns mycket kvar att lära och förbättra.


Avstjälkning har hittills skett manuellt. En mekanisk avstjälkare som kom bort hos fraktbolaget kommer att togs i bruk 2017. Krossning har tidigare skett med exempelvis hushållsassistenten.


Fram till det röda vinets pressning 2016 har det momentet erfordrat mycket handkraft. Jämnhet och resultat har varit svårt att bedöma, det har känts primitivt men fyllt en grundläggande funktion. I och med det röda vinets pressning togs en hydraulisk fruktpress i bruk. Den ger mer kontroll och bättre möjlighet att reglera hur pressningen ska bli.